Plněné žemle s paprikou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
125 g |
Žampiony čerstvé |
6 ks |
Žemle tmavá |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze žemlí odkrojíme horní část a spodní část vydlabeme.
- Očištěné papriky a rajčata a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, oloupanou jarní cibulku na kolečka.
- Omytý špenát nahrubo nasekáme, předvaříme v malém množství vody a necháme okapat. Smícháme jej s ostatní zeleninou, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr a směsí naplníme vydlabané žemle a posypeme nasekanou petrželkou.
- Naplněné žemle urovnáme na plech a zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Můžeme opéci i vrchní části žemlí a podávat společně.