Plněné žemle s paprikou

Ingredience


Cibule 1 ks
Cibulka jarní 1 ks
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 125 g
Žampiony čerstvé 6 ks
Žemle tmavá 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze žemlí odkrojíme horní část a spodní část vydlabeme.
  2. Očištěné papriky a rajčata a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, oloupanou jarní cibulku na kolečka.
  3. Omytý špenát nahrubo nasekáme, předvaříme v malém množství vody a necháme okapat. Smícháme jej s ostatní zeleninou, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr a směsí naplníme vydlabané žemle a posypeme nasekanou petrželkou.
  4. Naplněné žemle urovnáme na plech a zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Můžeme opéci i vrchní části žemlí a podávat společně.