Káva po obědě

Ingredience


Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Káva mletá 50 g
Likér Kahlua 120 ml
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Tequila silver 120 ml
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Voda pitná 475 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mletou kávu zalijeme horkou vodou a necháme stát, až se káva usadí na dně. Scedíme a vlijeme do varné nádoby.
  2. Přidáme tequilu, kahlúu, vanilkovou esenci a dobře promícháme. Přidáme cukr a mícháme, až se rozpustí.
  3. Směs nalijeme do malých kávových sklenic nebo vysokých varných sklenic.
  4. Těsně nad povrchem každé kávy přidržíme lžičku, velmi pomalu vlijeme smetanu po zadní straně lžičky, aby smetana zůstala na povrchu. Ihned podáváme.