Salát z červené řepy s kuřecím masem a rýží

Ingredience


Bazalka 1 ks
Červená řepa sterilovaná 220 g
Cibule 1 ks
Kuřecí prsa 400 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 300 g
Smetana 12% (konzumní) 5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 200 ml
Vývar zeleninový 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Osmahneme je na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme.
  2. Oloupanou, jemně nasekanou cibuli osmažíme na oleji. Přidáme rýži a necháme zesklovatět. Přilijeme víno a povaříme. Postupně přiléváme vývar a dusíme asi 20 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
  3. Nakládanou červenou řepu necháme okapat a nakrájíme ji na kostičky. Spolu se smetanou přidáme k rýži a krátce prohřejeme.
  4. Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.