Salát z červené řepy s kuřecím masem a rýží
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Červená řepa sterilovaná |
220 g |
Cibule |
1 ks |
Kuřecí prsa |
400 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
300 g |
Smetana 12% (konzumní) |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar zeleninový |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Osmahneme je na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme.
- Oloupanou, jemně nasekanou cibuli osmažíme na oleji. Přidáme rýži a necháme zesklovatět. Přilijeme víno a povaříme. Postupně přiléváme vývar a dusíme asi 20 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
- Nakládanou červenou řepu necháme okapat a nakrájíme ji na kostičky. Spolu se smetanou přidáme k rýži a krátce prohřejeme.
- Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.