Rizoto z divoké rýže s houbami

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Rýže indiánská 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gouda 45% 50 g
Vývar zeleninový 225 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži vaříme ve vývaru s bobkovým listem pod pokličkou zvolna asi 20 minut.
  2. Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
  3. Rýži osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a nasekanou petrželkou. Žampiony opečeme na rozehřátém oleji, přidáme pórek a krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a promícháme s rýží.
  4. Před podáváním posypeme rizoto nastrouhaným sýrem.