Rizoto z divoké rýže s houbami
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Rýže indiánská |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gouda 45% |
50 g |
Vývar zeleninový |
225 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži vaříme ve vývaru s bobkovým listem pod pokličkou zvolna asi 20 minut.
- Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
- Rýži osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a nasekanou petrželkou. Žampiony opečeme na rozehřátém oleji, přidáme pórek a krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a promícháme s rýží.
- Před podáváním posypeme rizoto nastrouhaným sýrem.