Kapusta s fazolemi

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 1 stroužek
Fazole bílé sterilované 125 g
Kapusta hlávková 200 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 2 ks
Slunečnice - semena 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 polévková lžíce
Vývar zeleninový 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek a řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky, oloupaný česnek nasekáme. Kapustu očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy, oloupanou mrkev nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli, česnek a celer podusíme na oleji, zalijeme vývarem a přidáme polovinu tymiánu. Vše vaříme asi 10 minut, potom přidáme mrkev a kapustu a vaříme ještě 5 minut.
  3. Nakonec do pokrmu přidáme slunečnicová semínka a okapané fazole. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme zbylým tymiánem.
  4. Podáváme s tmavým chlebem.