Kapusta s fazolemi
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Fazole bílé sterilované |
125 g |
Kapusta hlávková |
200 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Slunečnice - semena |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórek a řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky, oloupaný česnek nasekáme. Kapustu očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy, oloupanou mrkev nakrájíme na kostky.
- Cibuli, česnek a celer podusíme na oleji, zalijeme vývarem a přidáme polovinu tymiánu. Vše vaříme asi 10 minut, potom přidáme mrkev a kapustu a vaříme ještě 5 minut.
- Nakonec do pokrmu přidáme slunečnicová semínka a okapané fazole. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme zbylým tymiánem.
- Podáváme s tmavým chlebem.