Jehněčí kotlety se zeleninou na karí
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cukr krupice |
125 g |
Hřebíček |
4 ks |
Jehněčí kotlety |
4 ks |
Kari koření |
2 polévková lžíce |
Květák |
500 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nakládaný zelený pepř |
2 kávová lžička |
Ocet vinný |
250 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý květák rozebereme na růžičky, mrkev oloupeme a obojí povaříme v osolené vodě asi 5 minut, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mrkev nakrájíme na kostičky.
- Ocet povaříme asi 10 minut s cukrem, karí kořením, hřebíčkem, oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem a pepřem. Marinádu nalijeme na zeleninu a uložíme do chladničky na 24 hodin. Občas zamícháme.
- Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opékáme je asi 3 minuty po každé straně na rozehřátém oleji.
- Kotlety upravíme na talíře spolu s okapanou míchanou zeleninou a podáváme.