Jehněčí kotlety se zeleninou na karí

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cukr krupice 125 g
Hřebíček 4 ks
Jehněčí kotlety 4 ks
Kari koření 2 polévková lžíce
Květák 500 g
Mrkev kořen 2 ks
Nakládaný zelený pepř 2 kávová lžička
Ocet vinný 250 ml
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý květák rozebereme na růžičky, mrkev oloupeme a obojí povaříme v osolené vodě asi 5 minut, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mrkev nakrájíme na kostičky.
  2. Ocet povaříme asi 10 minut s cukrem, karí kořením, hřebíčkem, oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem a pepřem. Marinádu nalijeme na zeleninu a uložíme do chladničky na 24 hodin. Občas zamícháme.
  3. Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opékáme je asi 3 minuty po každé straně na rozehřátém oleji.
  4. Kotlety upravíme na talíře spolu s okapanou míchanou zeleninou a podáváme.