Džem z reveně a jahod
Ingredience
Cukr želírovací |
500 g |
Jahody zahradní |
500 g |
Reveň (Rebarbora) |
500 g |
Vanilkový lusk |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Jahody omyjeme a necháme okapat. Lehce je rozmělníme vidličkou. Reveň omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň.
- Lusk, dřeň, ovoce a želírovací cukr vložíme do hrnce a za stálého míchání uvedeme do varu. Vaříme 4 minuty, potom vyjmeme lusk.
- Horkým džemem naplníme čisté sklenice, dobře uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut. Necháme vychladnout.