Zelený bramborový salát
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
5 ks |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
2 l |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut, scedíme je, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Očištěné papriky a cibulky nakrájíme na kostičky nebo kolečka, oloupaný česnek nasekáme. Vše promícháme, osolíme a opepříme.
- Smícháme víno, vývar, ocet, sůl, pepř a olej. Papriky, cibulky a česnek zalijeme polovinou zálivky.
- Plátky brambor a zeleninu střídavě vrstvíme v míse, pokapeme zbylou zálivkou a salát necháme rozležet asi 1 hodinu.