Zelený bramborový salát

Ingredience


Brambory 1000 g
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 5 ks
Ocet vinný 50 ml
Olej slunečnicový 100 ml
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 kávová lžička
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 2 l
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut, scedíme je, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Očištěné papriky a cibulky nakrájíme na kostičky nebo kolečka, oloupaný česnek nasekáme. Vše promícháme, osolíme a opepříme.
  3. Smícháme víno, vývar, ocet, sůl, pepř a olej. Papriky, cibulky a česnek zalijeme polovinou zálivky.
  4. Plátky brambor a zeleninu střídavě vrstvíme v míse, pokapeme zbylou zálivkou a salát necháme rozležet asi 1 hodinu.