Fazolková polévka se salámem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
400 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř bílý |
1 špetka |
Salám jemný |
200 g |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na 20 g másla. Fazolky omyjeme, očistíme a nakrájíme. Přidáme je k cibuli, podusíme asi 5 minut a přilijeme vývar. Vše vaříme 20 minut.
- Polovinu fazolek vyjmeme z vývaru a odložíme stranou. Zbylé rozmixujeme ve vývaru.
- Mouku prohněteme se zbylým máslem a postupně vložíme do polévky. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
- Salám nakrájíme na plátky a spolu s fazolkami vložíme do polévky. Krátce prohřejeme a vmícháme kyselou smetanu. Polévku už nevaříme.