Fazolková polévka se salámem

Ingredience


Cibule 1 ks
Fazolové lusky zelené 400 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 25 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř bílý 1 špetka
Salám jemný 200 g
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na 20 g másla. Fazolky omyjeme, očistíme a nakrájíme. Přidáme je k cibuli, podusíme asi 5 minut a přilijeme vývar. Vše vaříme 20 minut.
  2. Polovinu fazolek vyjmeme z vývaru a odložíme stranou. Zbylé rozmixujeme ve vývaru.
  3. Mouku prohněteme se zbylým máslem a postupně vložíme do polévky. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
  4. Salám nakrájíme na plátky a spolu s fazolkami vložíme do polévky. Krátce prohřejeme a vmícháme kyselou smetanu. Polévku už nevaříme.