Fazolový salát s melounem a rýží
Ingredience
Fazolky mražené |
600 g |
Francouzská zálivka |
1 ks |
Meloun cukrový |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Rýže dušená |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
200 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mražené fazolky povaříme asi 10 minut v osolené vodě, scedíme je a necháme okapat.
- Meloun rozpůlíme, semínka vybereme. Dužinu vykrojíme ze slupky, nakrájíme na menší kousky. Uzené maso nakrájíme na nudličky.
- Fazolky smícháme s vařenou rýží, melounem a masem. Zálivku rozmícháme s olejem a 3 lžícemi studené vody, pokapeme jí salát, dobře promícháme.
- Ihned podáváme.