Salát z kapustiček s kuřecími prsíčky
Ingredience
Kapusta růžičková |
500 g |
Kuřecí prsa |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej z vlašských ořechů |
5 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Šalotka |
3 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapustu očistíme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 2 minuty. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Na rozehřátém másle prsíčka zprudka opékáme asi 1 minutu po každé straně. Osolíme, opepříme a na mírném ohni dopékáme asi 4 minuty z každé strany. Maso nakrájíme šikmo na plátky.
- Oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka, omytá rajčata na dílky. Ořechy nahrubo nasekáme. Vše promícháme s kapustičkami.
- Rozšleháme ocet, sůl, pepř a olej, zálivkou přelijeme salát a rozdělíme na talíře. Navrch položíme plátky masa.