Sýrový koláč s petrželkou
Ingredience
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka polohrubá |
370 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
6 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do hrnce dáme vodu, kmín, sůl a máslo, přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme mouku, povaříme asi 20 minut, potom necháme zchladnout a vmícháme vejce.
- Zpracujeme, přidáme strouhaný nebo nakrájený sýr a znovu propracujeme.
- Těsto vyválíme na předem vymazaný plech a pečeme ve středně teplé troubě.
- Ještě teplý posypeme sekanou petrželkou a podáváme.