Špagety s kaviárovou smetanou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kaviár 100 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 240 ml
Špagety, Makarony 250 g
Sůl 2 kávová lžička
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 2 l
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Podlijeme vínem a krátce povaříme. Opatrně vmícháme obě smetany a zvolna vaříme do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme.
  2. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus, scedíme a promícháme s omáčkou a kaviárem. Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.