Špagety s kaviárovou smetanou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kaviár |
100 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
240 ml |
Špagety, Makarony |
250 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
2 l |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Podlijeme vínem a krátce povaříme. Opatrně vmícháme obě smetany a zvolna vaříme do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme.
- Špagety uvaříme v osolené vodě na skus, scedíme a promícháme s omáčkou a kaviárem. Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.