Pomeranč s pepřem v karamelu
Ingredience
Cibule červená |
2 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Nakládaný zelený pepř |
0.5 kávová lžička |
Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Olej z vlašských ořechů |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Pomeranče |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Pomeranče oloupeme až na dužinu, nakrájíme na dílky a zbavíme peciček.
- Sýr nakrájíme na malé trojúhelníčky. Pomeranč, sýr a cibuli upravíme na dezertní talířky.
- Na teflonové pánvi zkaramelizujeme cukr dozlatova, zředíme octem a povaříme. Smícháme oba druhy oleje, sůl, zelený pepř a přidáme do karamelu.
- Zálivkou zakapeme pomeranče a dezert ozdobíme půlkami ořechů.