Pomeranč s pepřem v karamelu

Ingredience


Cibule červená 2 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Nakládaný zelený pepř 0.5 kávová lžička
Ocet vinný červený 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Olej z vlašských ořechů 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 1 hrst
Pomeranče 4 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Pomeranče oloupeme až na dužinu, nakrájíme na dílky a zbavíme peciček.
  2. Sýr nakrájíme na malé trojúhelníčky. Pomeranč, sýr a cibuli upravíme na dezertní talířky.
  3. Na teflonové pánvi zkaramelizujeme cukr dozlatova, zředíme octem a povaříme. Smícháme oba druhy oleje, sůl, zelený pepř a přidáme do karamelu.
  4. Zálivkou zakapeme pomeranče a dezert ozdobíme půlkami ořechů.