Sorbet z červené řepy s vodkou
Ingredience
Červená řepa |
250 g |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
4 ks |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vodka |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červenou řepu dobře omyjeme, zalijeme vodou a vaříme asi 45 minut do měkka.
- Do 100 ml vody dáme cukr, med, citronovou kůru a šťávu. Zvolna vaříme 5 minut, poté do sirupu přidáme špetku tymiánu, sůl a pepř, necháme vychladnout.
- Uvařenou řepu zchladíme studenou vodou, oloupeme, nakrájíme na drobno a rozmixujeme. V míse ji smícháme se sirupem, uložíme na 5 hodin do mrazničky, hmotu občas promícháme.
- Sorbet vypichujeme lžící a vkládáme do vychlazených pohárů. Přelijeme ledově vychlazenou vodkou a ozdobíme snítkou tymiánu.