Sorbet z červené řepy s vodkou

Ingredience


Červená řepa 250 g
Citrony 1 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Med včelí 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 4 ks
Tymián sušený 1 špetka
Vodka 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu dobře omyjeme, zalijeme vodou a vaříme asi 45 minut do měkka.
  2. Do 100 ml vody dáme cukr, med, citronovou kůru a šťávu. Zvolna vaříme 5 minut, poté do sirupu přidáme špetku tymiánu, sůl a pepř, necháme vychladnout.
  3. Uvařenou řepu zchladíme studenou vodou, oloupeme, nakrájíme na drobno a rozmixujeme. V míse ji smícháme se sirupem, uložíme na 5 hodin do mrazničky, hmotu občas promícháme.
  4. Sorbet vypichujeme lžící a vkládáme do vychlazených pohárů. Přelijeme ledově vychlazenou vodkou a ozdobíme snítkou tymiánu.