Vepřové kotlety plněné šunkou a sýrem
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Moravský bochník 45% |
60 g |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety omyjeme a prořízneme do nich kapsy. Plátky šunky zabalíme do plátků sýra, vložíme do kapes v kotletách, sepneme párátky a maso opepříme.
- V pánvi na rozehřátém másle a oleji opékáme kotlety po každé straně asi 6 minut. Potom je osolíme, vyjmeme a udržujeme teplé.
- Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na výpeku. Přidáme oloupaná, na kostičky rozkrájená rajčata, vše podusíme asi 10 minut. Přidáme očištěné žampiony, dusíme dalších 10 minut. Nakonec omáčku okořeníme oreganem.
- Kotlety upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.