Vepřové kotlety plněné šunkou a sýrem

Ingredience


Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 20 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Moravský bochník 45% 60 g
Vepřové kotlety 4 ks
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety omyjeme a prořízneme do nich kapsy. Plátky šunky zabalíme do plátků sýra, vložíme do kapes v kotletách, sepneme párátky a maso opepříme.
  2. V pánvi na rozehřátém másle a oleji opékáme kotlety po každé straně asi 6 minut. Potom je osolíme, vyjmeme a udržujeme teplé.
  3. Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na výpeku. Přidáme oloupaná, na kostičky rozkrájená rajčata, vše podusíme asi 10 minut. Přidáme očištěné žampiony, dusíme dalších 10 minut. Nakonec omáčku okořeníme oreganem.
  4. Kotlety upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.