Bramborový salát s avokádem a krevetami

Ingredience


Avokádo 1 ks
Brambory 700 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 2 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 250 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát hlávkový 1 ks
Sirup javorový 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, vložíme do osolené vody a vaříme asi 25 minut do měkka. Slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Jarní cibulku rozkrájíme na tenká kolečka, v míse jí smícháme s bramborami.
  3. Citrónovou šťávu, hořčici, sirup, olej, sůl a pepř smícháme do krémového dresinku. Jemně zapracujeme do brambor, zakryjeme a necháme 15 minut v chladu.
  4. Avokádo oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku a pokapeme jednou lžičkou citrónové šťávy, aby nezhnědlo. Každou půlku podélně pokrájíme na tři dílky, ty následně příčně na plátky.
  5. Přidáme spolu s krevetami do salátu a jemně promícháme. Osolíme, opepříme. Listy salátu opereme, necháme okapat. Salát upravíme na listy a podáváme s bagetou.