Bramborový salát s avokádem a krevetami
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Brambory |
700 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sirup javorový |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, vložíme do osolené vody a vaříme asi 25 minut do měkka. Slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Jarní cibulku rozkrájíme na tenká kolečka, v míse jí smícháme s bramborami.
- Citrónovou šťávu, hořčici, sirup, olej, sůl a pepř smícháme do krémového dresinku. Jemně zapracujeme do brambor, zakryjeme a necháme 15 minut v chladu.
- Avokádo oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku a pokapeme jednou lžičkou citrónové šťávy, aby nezhnědlo. Každou půlku podélně pokrájíme na tři dílky, ty následně příčně na plátky.
- Přidáme spolu s krevetami do salátu a jemně promícháme. Osolíme, opepříme. Listy salátu opereme, necháme okapat. Salát upravíme na listy a podáváme s bagetou.