Skořicový koláč s celými jablíčky

Ingredience


Cukr krupice 225 g
Cukr vanilka 1 ks
Jablka 900 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 200 g
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 275 g
Skořice mletá 3 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 125 g másla,125 g cukru a vanilkový cukr utřeme, přidáme vejce, mouku, kypřící prášek a mléko - toho dáme jen tolik aby těsto nebylo moc řídké.
  2. Dáme ho do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na dort.
  3. Oloupaná a na čtvrtky rozkrájená jablka na povrchu nakrojíme a osázíme jimi koláč, nakrojenou stranou ven.
  4. Smícháme 100 g cukru se skořicí a polovinou koláč posypeme. Navrch dáme zbytek pokrájeného másla a pečeme ve vyhřáté troubě.
  5. Ještě horký koláč posypeme zbytkem skořicového cukru, necháme vychladnout a krájíme.