Skořicový koláč s celými jablíčky
Ingredience
Cukr krupice |
225 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jablka |
900 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
275 g |
Skořice mletá |
3 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- 125 g másla,125 g cukru a vanilkový cukr utřeme, přidáme vejce, mouku, kypřící prášek a mléko - toho dáme jen tolik aby těsto nebylo moc řídké.
- Dáme ho do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na dort.
- Oloupaná a na čtvrtky rozkrájená jablka na povrchu nakrojíme a osázíme jimi koláč, nakrojenou stranou ven.
- Smícháme 100 g cukru se skořicí a polovinou koláč posypeme. Navrch dáme zbytek pokrájeného másla a pečeme ve vyhřáté troubě.
- Ještě horký koláč posypeme zbytkem skořicového cukru, necháme vychladnout a krájíme.