Jemná zelenina

Ingredience


Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Libeček 1 kávová lžička
Mrkev kořen 500 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pastinák 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana sójová 50 ml
Solamyl 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 polévková lžíce
Vývar zeleninový 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev a pastinák očistíme. Mrkev rozpůlíme a nakrájíme na plátky, pastinák na malé kostičky.
  2. V hrnci rozpálíme řepkový olej a zeleninu na něm dusíme asi 3 minuty. Přilijeme vývar, přidáme libeček a dusíme na mírném ohni asi 20 minut, pod pokličkou.
  3. Škrobovou moučku rozmícháme se dvěmi lžícemi studené vody. Smetanu přilijeme k zelenině a za stálého míchání přilijeme škrob. Necháme přijít k varu, pak hrnec sejmeme z plotny.
  4. Přimícháme nasekaný kopr, sůl a pepř. Podáváme k bramborové kaši nebo vegetariánským řízkům.