Jemná zelenina
Ingredience
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Libeček |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
500 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pastinák |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana sójová |
50 ml |
Solamyl |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
350 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev a pastinák očistíme. Mrkev rozpůlíme a nakrájíme na plátky, pastinák na malé kostičky.
- V hrnci rozpálíme řepkový olej a zeleninu na něm dusíme asi 3 minuty. Přilijeme vývar, přidáme libeček a dusíme na mírném ohni asi 20 minut, pod pokličkou.
- Škrobovou moučku rozmícháme se dvěmi lžícemi studené vody. Smetanu přilijeme k zelenině a za stálého míchání přilijeme škrob. Necháme přijít k varu, pak hrnec sejmeme z plotny.
- Přimícháme nasekaný kopr, sůl a pepř. Podáváme k bramborové kaši nebo vegetariánským řízkům.