Ragú z hub a Tofu s rýží Basmati
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
650 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Provensálské koření |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
300 g |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Smetana sójová |
250 ml |
Solamyl |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr sójový - Tofu |
200 g |
Tuk rostlinný |
1 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 800 ml vody se solí a tukem přivedeme v hrnci k varu, přisypeme rýži, promícháme, vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 15 - 20 minut. Ke konci vaření občas promícháme.
- Houby očistíme, konce nožiček odřízneme. Žampióny nakrájíme na čtvrtiny, ostatní houby na kousky. Uzené Tofu nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
- Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Vsypeme česnek, krátce společně podusíme, česnek nesmí zhnědnout. Dodáme houby, smažíme 5 minut, potom Tofu a smažíme ještě 5 minut.
- Kopr a petrželku propláchneme, otrháme lístky, posekáme na jemno. Houby zalijeme sherry, vývarem, přidáme provensálské koření a petrželku. Vaříme při nízké teplotě 5 minut pod pokličkou.
- Škrob dobře rozmícháme ve dvou lžících studené vody, k ragú přilijeme sójovou omáčku, škrob a necháme krátce povařit, poté odstavíme.
- Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou, vmícháme kopr, ihned podáváme s rýží Basmati.