Ragú z hub a Tofu s rýží Basmati

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 650 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Provensálské koření 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 300 g
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Smetana sójová 250 ml
Solamyl 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr sójový - Tofu 200 g
Tuk rostlinný 1 polévková lžíce
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 800 ml vody se solí a tukem přivedeme v hrnci k varu, přisypeme rýži, promícháme, vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 15 - 20 minut. Ke konci vaření občas promícháme.
  2. Houby očistíme, konce nožiček odřízneme. Žampióny nakrájíme na čtvrtiny, ostatní houby na kousky. Uzené Tofu nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
  3. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Vsypeme česnek, krátce společně podusíme, česnek nesmí zhnědnout. Dodáme houby, smažíme 5 minut, potom Tofu a smažíme ještě 5 minut.
  4. Kopr a petrželku propláchneme, otrháme lístky, posekáme na jemno. Houby zalijeme sherry, vývarem, přidáme provensálské koření a petrželku. Vaříme při nízké teplotě 5 minut pod pokličkou.
  5. Škrob dobře rozmícháme ve dvou lžících studené vody, k ragú přilijeme sójovou omáčku, škrob a necháme krátce povařit, poté odstavíme.
  6. Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou, vmícháme kopr, ihned podáváme s rýží Basmati.