Plněné cukety v koprové smetaně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
4 ks |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Rýže loupaná |
40 g |
Smetana sójová |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
250 g |
Vývar zeleninový |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži namočíme na 10 minut do studené vody, mezitím opláchneme cukety a konce odřízneme. Cukety oloupeme škrabkou tak, aby na nich zůstaly tenké proužky zelené slupky. Nakrájíme je na 5 cm dlouhé kousky, vydlabeme dužinu, okraj by měl zůstat asi 1 cm silný. Vydlabanou dužinu uschováme.
- Rýži necháme v sítu okapat, cibuli nasekáme nadrobno, smícháme s masem, rýží, vejcem, nasekanou petrželí, solí a pepřem, směsí naplníme cukety.
- Rajčata očistíme, nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej, na dno položíme dužinu z cuket, na ni položíme plněné cukety, obložíme plátky rajčat. Přilijeme vývar, aby byly cukety zakryté. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi hodinu.
- Hotové cukety vyjmeme, udržujeme teplé. Rajčata necháme v hrnci, přidáme k nim lžící nasekaného kopru, sójovou smetanu, vše rozmixujeme, přidáme zbylý kopr, sůl a pepř.
- Kousky cuket vložíme do teplé omáčky. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.