Zapečené vepřové medajlonky s rajčaty

Zapečené vepřové medajlonky s rajčaty - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Kečup 1 polévková lžíce
Nudle široké 250 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř cayenský 1 špetka
Protlak rajčatový 4 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 250 g
Smetana sójová 250 ml
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 600 g
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Každý plátek vepřového medailonku zabalíme do plátku slaniny, položíme vedle sebe do vymazané zapékací formy.
  2. Česnek nasekáme na jemno, smetanu a vývar zahřejeme v hrnci, přidáme protlak a kečup. Přidáme krájená rajčata, bylinky a česnek, omáčku krátce povaříme, odstavíme z plotny, dochutíme solí a kořením.
  3. Rajčatovou omáčku nalijeme rovnoměrně na maso, strouhanku smícháme s olejem, nasypeme také na maso.
  4. Zapékáme v předehřáté troubě na 200°C asi 50 - 60 minut, do měkka. Krátce před dopečením uvaříme nudle ve 3 l vroucí, osolené vody. Slijeme, necháme okapat a podáváme k masu.