Zapečené vepřové medajlonky s rajčaty
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Nudle široké |
250 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 g |
Smetana sójová |
250 ml |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
600 g |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Každý plátek vepřového medailonku zabalíme do plátku slaniny, položíme vedle sebe do vymazané zapékací formy.
- Česnek nasekáme na jemno, smetanu a vývar zahřejeme v hrnci, přidáme protlak a kečup. Přidáme krájená rajčata, bylinky a česnek, omáčku krátce povaříme, odstavíme z plotny, dochutíme solí a kořením.
- Rajčatovou omáčku nalijeme rovnoměrně na maso, strouhanku smícháme s olejem, nasypeme také na maso.
- Zapékáme v předehřáté troubě na 200°C asi 50 - 60 minut, do měkka. Krátce před dopečením uvaříme nudle ve 3 l vroucí, osolené vody. Slijeme, necháme okapat a podáváme k masu.