Penne s ragú z kuřecích jater
Ingredience
Bazalka |
4 ks |
Bobkový list |
4 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cukr moučkový |
2 kávová lžička |
Játra kuřecí |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Ocet Sherry |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 g |
Sherry brandy |
80 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Penne |
400 g |
Vývar drůbeží |
120 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Játra očistíme, zbavíme šlach a nakrájíme na malé kousky. Mouku smícháme se solí a pepřem, játra ve směsi obalíme.
- V pánvi rozpálíme olej, cibuli s česnekem (pokrájené na kostičky) v něm osmahneme. Přidáme játra, bobkový list a smažíme 3 - 4 minuty při střední teplotě. Přilijeme ocet, 2 minuty povaříme, vmícháme sherry a vývar.
- Do masové směsi přidáme kousky rajčat, ještě 6 - 8 minut povaříme, aby zhoustla. Vyjmeme bobkové listy.
- Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme, ale trochu vody, v níž se vařily, si necháme. Penne přidáme do ragú, promícháme, můžeme přilít i trochu vody z těstovin, je-li třeba. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.
- Bazalku opláchneme, lístky otrháme, nakrájíme a přidáme k ragú. Ihned podáváme.