Penne s ragú z kuřecích jater

Ingredience


Bazalka 4 ks
Bobkový list 4 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Cukr moučkový 2 kávová lžička
Játra kuřecí 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Ocet Sherry 2 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata loupaná (konzervovaná) 250 g
Sherry brandy 80 ml
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Penne 400 g
Vývar drůbeží 120 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra očistíme, zbavíme šlach a nakrájíme na malé kousky. Mouku smícháme se solí a pepřem, játra ve směsi obalíme.
  2. V pánvi rozpálíme olej, cibuli s česnekem (pokrájené na kostičky) v něm osmahneme. Přidáme játra, bobkový list a smažíme 3 - 4 minuty při střední teplotě. Přilijeme ocet, 2 minuty povaříme, vmícháme sherry a vývar.
  3. Do masové směsi přidáme kousky rajčat, ještě 6 - 8 minut povaříme, aby zhoustla. Vyjmeme bobkové listy.
  4. Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme, ale trochu vody, v níž se vařily, si necháme. Penne přidáme do ragú, promícháme, můžeme přilít i trochu vody z těstovin, je-li třeba. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.
  5. Bazalku opláchneme, lístky otrháme, nakrájíme a přidáme k ragú. Ihned podáváme.