Candát s fenyklem

Ingredience


Candát obecný 600 g
Cibule 3 ks
Fenykl sladký - hlíza 3 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 1 ks
Pórek 1 ks
Šafrán 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný fenykl nakrájíme šikmo na nudličky, oloupanou cibuli krájíme podélně na dílky.
  2. Omyté porce ryby osolíme, opepříme a potřeme lžicí oleje.
  3. Cibuli a fenykl za stálého míchání osmahneme na lžíci oleje, vmícháme šafrán, sůl, pepř, lístky tymiánu, šťávu a kůru z jednoho pomeranče, opékáme ještě 5 minut.
  4. Candáta grilujeme na rozpálené grilovací pánvi asi 3 minuty po každé straně. Porce upravíme na zeleninu a posypeme na nudličky nakrájeným pórkem.