Candát s fenyklem
Ingredience
Candát obecný |
600 g |
Cibule |
3 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
3 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Pórek |
1 ks |
Šafrán |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný fenykl nakrájíme šikmo na nudličky, oloupanou cibuli krájíme podélně na dílky.
- Omyté porce ryby osolíme, opepříme a potřeme lžicí oleje.
- Cibuli a fenykl za stálého míchání osmahneme na lžíci oleje, vmícháme šafrán, sůl, pepř, lístky tymiánu, šťávu a kůru z jednoho pomeranče, opékáme ještě 5 minut.
- Candáta grilujeme na rozpálené grilovací pánvi asi 3 minuty po každé straně. Porce upravíme na zeleninu a posypeme na nudličky nakrájeným pórkem.