Toasty s králičím masem

Ingredience


Bageta 2 ks
Bobkový list 3 ks
Celer řapíkatý 100 g
Česnek 3 stroužek
Citronová kůra 1 špetka
Hřebíček 3 ks
Jalovec 5 ks
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Králičí maso 150 g
Olej olivový 8 polévková lžíce
Olivy černé 50 g
Pórek 100 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 2 ks
Víno červené 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý pórek a celer nakrájíme na kostky, oloupaný stroužek česneku nasekáme.
  2. Očištěné a omyté králičí maso nakrájíme na kostky a spolu s česnekem opečeme na 4 lžících oleje. Přidáme pórek a celer, kapary a vše opékáme asi 5 minut. Vmícháme protlak, lžičku nasekaného rozmarýnu, rozdrcený jalovec, bobkový list, hřebíček, citronovou kůru a přilijeme červené víno. Podusíme asi 20 minut. Potom vyjmeme bobkový list a hřebíček, maso se zeleninou rozmixujeme a směs podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Oloupeme zbylý česnek a stroužky osmahneme spolu s rozmarýnem na 4 lžících oleje. V oleji opečeme krajíčky bagety dozlatova a potřeme je rozmixovanou směsí a ozdobíme olivami. Ihned podáváme.