Toasty s králičím masem
Ingredience
Bageta |
2 ks |
Bobkový list |
3 ks |
Celer řapíkatý |
100 g |
Česnek |
3 stroužek |
Citronová kůra |
1 špetka |
Hřebíček |
3 ks |
Jalovec |
5 ks |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Králičí maso |
150 g |
Olej olivový |
8 polévková lžíce |
Olivy černé |
50 g |
Pórek |
100 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
2 ks |
Víno červené |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý pórek a celer nakrájíme na kostky, oloupaný stroužek česneku nasekáme.
- Očištěné a omyté králičí maso nakrájíme na kostky a spolu s česnekem opečeme na 4 lžících oleje. Přidáme pórek a celer, kapary a vše opékáme asi 5 minut. Vmícháme protlak, lžičku nasekaného rozmarýnu, rozdrcený jalovec, bobkový list, hřebíček, citronovou kůru a přilijeme červené víno. Podusíme asi 20 minut. Potom vyjmeme bobkový list a hřebíček, maso se zeleninou rozmixujeme a směs podle chuti osolíme a opepříme.
- Oloupeme zbylý česnek a stroužky osmahneme spolu s rozmarýnem na 4 lžících oleje. V oleji opečeme krajíčky bagety dozlatova a potřeme je rozmixovanou směsí a ozdobíme olivami. Ihned podáváme.