Hovězí svíčková s hořčicovou zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Brokolice |
250 g |
Celer řapíkatý |
4 ks |
Hořčice kremžská |
2 polévková lžíce |
Hovězí svíčková |
750 g |
Květák |
250 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
4 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vývar uvedeme do varu s bobkovým listem a celým pepřem, vložíme omyté maso a zvolna vaříme těsně pod bodem varu asi 30 minut.
- Oloupanou mrkev a omytý celer nadrobno nakrájíme, očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej. Přidáme hořčici, zeleninu a za stálého míchání opečeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Do zeleniny vmícháme omytou, nakrájenou pažitku.
- Maso vyjmeme z vývaru a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na plátky a upravíme na talíře spolu s hořčicovou zeleninou.