Hovězí svíčková s hořčicovou zeleninou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Brokolice 250 g
Celer řapíkatý 4 ks
Hořčice kremžská 2 polévková lžíce
Hovězí svíčková 750 g
Květák 250 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 4 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vývar uvedeme do varu s bobkovým listem a celým pepřem, vložíme omyté maso a zvolna vaříme těsně pod bodem varu asi 30 minut.
  2. Oloupanou mrkev a omytý celer nadrobno nakrájíme, očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  3. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej. Přidáme hořčici, zeleninu a za stálého míchání opečeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Do zeleniny vmícháme omytou, nakrájenou pažitku.
  4. Maso vyjmeme z vývaru a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na plátky a upravíme na talíře spolu s hořčicovou zeleninou.