Ossobuco na zelenině
Ingredience
Celer bulvový |
200 g |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
4 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
420 ml |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí nožičky |
1200 g |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Víno červené |
125 ml |
Vývar z hovězích kostí |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nasekáme a česnek prolisujeme.
- Očištěné a omyté telecí nožičky nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. V rozpáleném oleji na pánvi je zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme. Ve výpeku podusíme všechnu připravenou zeleninu. Přidáme loupaná rajčata i se šťávou, přilijeme červené víno a vývar. Vmícháme nasekané bylinky a citronovou kůru. Osolíme a opepříme.
- Do šťávy vložíme maso a překryjeme částí zeleniny. Dusíme zvolna pod pokličkou asi 90 minut.