Ossobuco na zelenině

Ingredience


Celer bulvový 200 g
Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 3 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 4 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 420 ml
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Telecí nožičky 1200 g
Tymián čerstvý 1 ks
Víno červené 125 ml
Vývar z hovězích kostí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nasekáme a česnek prolisujeme.
  2. Očištěné a omyté telecí nožičky nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. V rozpáleném oleji na pánvi je zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme. Ve výpeku podusíme všechnu připravenou zeleninu. Přidáme loupaná rajčata i se šťávou, přilijeme červené víno a vývar. Vmícháme nasekané bylinky a citronovou kůru. Osolíme a opepříme.
  3. Do šťávy vložíme maso a překryjeme částí zeleniny. Dusíme zvolna pod pokličkou asi 90 minut.