Špenátové knedlíčky s parmezánem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 125 ml
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Špenátový protlak mražený 1000 g
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Veka 200 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Veku nakrájíme na kousky a zalijeme vlažným mlékem. Vmícháme rozmrazený špenát, nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, oloupaný a nasekaný česnek a vejce. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přisypeme trochu strouhanky.
  2. Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, vkládáme je do osolené vařící vody a zvolna vaříme asi 8 minut.
  3. Podáváme pokapané rozehřátým máslem.