Špenátové knedlíčky s parmezánem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
125 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Špenátový protlak mražený |
1000 g |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Veka |
200 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Veku nakrájíme na kousky a zalijeme vlažným mlékem. Vmícháme rozmrazený špenát, nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, oloupaný a nasekaný česnek a vejce. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přisypeme trochu strouhanky.
- Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, vkládáme je do osolené vařící vody a zvolna vaříme asi 8 minut.
- Podáváme pokapané rozehřátým máslem.