Zeleninový závin s ovčím sýrem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kapusta hlávková |
0.5 ks |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Listové těsto |
450 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
2 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Šalotka |
2 ks |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těsto rozválíme do tvaru obdélníku. Oloupanou mrkev, očištěnou kapustu a pórek nadrobno nakrájíme, oloupanou šalotku a česnek nasekáme.
- Zeleninu opékáme asi 5 minut na másle, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou a kurkumou. Vmícháme na kostičky nakrájený ovčí sýr.
- Těsto posypeme strouhankou a poklademe zeleninou. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a těsto svineme do závinu. Povrch potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.