Zeleninový závin s ovčím sýrem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kapusta hlávková 0.5 ks
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Listové těsto 450 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 kávová lžička
Mrkev kořen 2 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Šalotka 2 ks
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 150 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto rozválíme do tvaru obdélníku. Oloupanou mrkev, očištěnou kapustu a pórek nadrobno nakrájíme, oloupanou šalotku a česnek nasekáme.
  2. Zeleninu opékáme asi 5 minut na másle, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou a kurkumou. Vmícháme na kostičky nakrájený ovčí sýr.
  3. Těsto posypeme strouhankou a poklademe zeleninou. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a těsto svineme do závinu. Povrch potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.