Remuláda
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Cukr moučkový |
1 špetka |
Estragon |
2 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Kerblík |
2 ks |
Majonéza |
200 g |
Okurka salátová |
3 ks |
Petržel - nať |
2 ks |
Sardinka obecná |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jarní cibuli omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Naložené okurky a kapary necháme okapat a nasekáme najemno.
- Sardinky opláchneme studenou vodou a nakrájíme nadrobno.
- Bylinky opereme, osušíme, lístky otrháme a nasekáme najemno. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a pokrájíme na kostičky.
- Majonézu dobře promícháme s hořčicí a citronovou šťávou. Zapracujeme cibuli, okurky, kapary, sardinky a nasekané bylinky. Přidáme vejce a remuládu ochutíme špetkou cukru.