Lososové závitky s plněným vejcem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Kaviár 4 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Losos uzený 200 g
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pstruh uzený 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut), zchladíme a oloupeme.
  2. Plátky uzeného pstruha rozmělníme se 100 g zakysané smetany, přidáme lžíci nasekané pažitky a směsí potřeme plátky lososa. Přidáme trochu kaviáru, zavineme do závitků a necháme vychladit.
  3. Vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme a prolisujeme sítem. Rozetřeme je se zbylou smetanou a hořčicí, přidáme zbylou pažitku, petrželku a kopr. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Hmotou naplníme půlky bílků.
  4. Závitky šikmo nakrájíme a spolu s půlkami vajec upravíme na talířky.