Lososové závitky s plněným vejcem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Kaviár |
4 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Losos uzený |
200 g |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pstruh uzený |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut), zchladíme a oloupeme.
- Plátky uzeného pstruha rozmělníme se 100 g zakysané smetany, přidáme lžíci nasekané pažitky a směsí potřeme plátky lososa. Přidáme trochu kaviáru, zavineme do závitků a necháme vychladit.
- Vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme a prolisujeme sítem. Rozetřeme je se zbylou smetanou a hořčicí, přidáme zbylou pažitku, petrželku a kopr. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Hmotou naplníme půlky bílků.
- Závitky šikmo nakrájíme a spolu s půlkami vajec upravíme na talířky.