Roštěnky s olivovou bylinkovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Feferony 2 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 300 g
Kapary sterilované 1 kávová lžička
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Olivy černé 4 ks
Oříšky piniové 1 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pažitku a petrželku omyjeme, z petrželky otrháme lístky. Feferonky očistíme a česnek oloupeme. Vše rozmixujeme s kapary, olivami, piniemi, olivovým olejem a citronovou šťávou. Omáčku osolíme a opepříme.
  2. Omyté maso nakrájíme na plátky a zprudka je opékáme na oleji po každé straně 1 minutu. Potom maso na středním ohni dopečeme. Roštěnky osolíme, opepříme a podáváme s bylinkovou omáčkou.