Roštěnky s olivovou bylinkovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Feferony |
2 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
300 g |
Kapary sterilované |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Olivy černé |
4 ks |
Oříšky piniové |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Pažitku a petrželku omyjeme, z petrželky otrháme lístky. Feferonky očistíme a česnek oloupeme. Vše rozmixujeme s kapary, olivami, piniemi, olivovým olejem a citronovou šťávou. Omáčku osolíme a opepříme.
- Omyté maso nakrájíme na plátky a zprudka je opékáme na oleji po každé straně 1 minutu. Potom maso na středním ohni dopečeme. Roštěnky osolíme, opepříme a podáváme s bylinkovou omáčkou.