Krupicová kaše s višněmi

Ingredience


Cukr krupice 75 g
Kompot višňový 1 ks
Oves Milk - sušený ovesný nápoj 250 ml
Pšeničná krupice 50 g
Skořice celá 1 ks
Sójový nápoj 250 ml
Solamyl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sójový a ovesný nápoj přivedeme v hrnci k varu. Sejmeme z plotny a postupně vmícháme krupici. Hrnec postavíme zpět na sporák a kaši vaříme na mírném ohni za stálého míchání asi 5 minut.
  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Z bílku a 25 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutek smícháme se dvěma lžícemi horké kaše, pak ho přidáme do kaše a pečlivě rozmícháme. Zapracujeme sníh.
  3. Nákypovou formu vypláchneme studenou vodou, naplníme kaší a necháme vychladnout. Višně scedíme, necháme okapat a šťávu si uchováme.
  4. Solamyl smícháme se 2 lžícemi višňové šťávy, zbylou šťávu z kompotu přivedeme k varu v rendlíku spolu s 50 g cukru a skořicí.
  5. Krátce povaříme a stáhneme z plotny, vmícháme solamyl smíchaný s višňovou šťávou a znovu povaříme. Přidáme višně a necháme vychladnout. Podáváme společně s krupicovou kaší.