Polévka z vepřových nožiček s krupkami, kapustou a rajčaty

Ingredience


Cibule 1 ks
Kapusta hlávková 1 ks
Krupky trhané 4 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové nožičky 4 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opálené a očištěné vepřové nožičky s cibulí uvaříme doměkka v osolené vodě. Po uvaření vývar scedíme, sebereme z něj tuk.
  2. Do rendlíku odlijeme část mastného vývaru a do poloměkka v něm uvaříme krupky. Poté k nim přidáme omytou a nakrájenou kapustu, oloupaná a nakrájená rajčata, dolijeme zbytek vývaru a dovaříme do měkka. Mezitím si z kostí obereme maso, nakrájíme jej na kousky a přidáme do polévky.
  3. Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.