Polévka z vepřových nožiček s krupkami, kapustou a rajčaty
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Krupky trhané |
4 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové nožičky |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Opálené a očištěné vepřové nožičky s cibulí uvaříme doměkka v osolené vodě. Po uvaření vývar scedíme, sebereme z něj tuk.
- Do rendlíku odlijeme část mastného vývaru a do poloměkka v něm uvaříme krupky. Poté k nim přidáme omytou a nakrájenou kapustu, oloupaná a nakrájená rajčata, dolijeme zbytek vývaru a dovaříme do měkka. Mezitím si z kostí obereme maso, nakrájíme jej na kousky a přidáme do polévky.
- Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.