Čokoládový punč
Ingredience
Čokoláda hořká |
25 g |
Cukr moučkový |
1 špetka |
Kardamom |
1 špetka |
Káva Espresso |
200 ml |
Mléko kokosové |
50 ml |
Skořice mletá |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Čokoládu rozlámeme na kousky. Polovinu neslazené rostlinné šlehačky zahřejeme v rendlíku a čokoládu v ní za stálého míchání rozpustíme.
- Do čokoládové smetany přimícháme kokosové mléko a kávu, zahřejeme.
- Podle chuti přidáme špetku kardamomu a trochu mleté skořice.
- Zbylou smetanu ušleháme se špetkou moučkového cukru dotuha.
- Čokoládový punč nalijeme do dvou sklenic a ozdobíme šlehačkou.