Rumové lanýže

Ingredience


Čokoláda hořká 200 g
Cukr moučkový 125 g
Poleva čokoládová 200 g
Rum 2 polévková lžíce
Tresť rumová 0.5 kávová lžička
Tuk 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni, necháme chvíli vychladnout.
  2. Rostlinný tuk a cukr utřeme do pěny, přidáme čokoládu, rumovou esenci, rum a promícháme. Hmotu zakryjeme a necháme minimálně 1 hodinu v chladu, aby zhoustla.
  3. Lžičkou odebíráme z hmoty malé kousky a tvarujeme je do kuliček. Polevu rozpustíme ve vodní lázni, kuličky do ní ponoříme a na alobalu necháme oschnout.
  4. Vložíme do košíčků na pralinky a uchováváme v uzavřené nádobě na chladném místě.