Rajčatová polévka s knedlíčky
Ingredience
Brambory |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1000 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Tymián čerstvý |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vývar z hovězích kostí |
800 ml |
Zelenina kořenová |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a polovinu odložíme stranou. Zbylou zeleninu nadrobno nakrájíme a spolu s rajčaty povaříme ve vývaru 20 minut.
- Oloupané brambory nakrájíme na kostky a vaříme 15 minut v osolené vodě. Scedíme je a najemno rozšťoucháme. Uhněteme je s moukou, žloutky a nastrouhaným sýrem. Těsto osolíme, opepříme a vmícháme lístky tymiánu.
- Z těsta vytvarujeme pomoučenýma rukama knedlíčky a opečeme je na oleji. Zbylou zeleninu nakrájíme na nudličky a povaříme v horké polévce asi 3 minuty.
- Polévku rozdělíme na talíře, vložíme knedlíčky a ozdobíme čerstvým tymiánem.