Smažené brambory s tuňákem
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
1000 g |
Cibule |
2 ks |
Kapary sterilované |
40 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuňák v oleji |
360 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tuňáka necháme na sítu okapat a olej zachytíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na 4 lžících tuňákového oleje.
- Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme na tenké plátky a přidáme k cibuli. Zprudka opékáme 5 minut, potom zmírníme oheň a za stálého obracení opékáme brambory ještě 10 minut dozlatova.
- Tuňáka nahrubo rozmačkáme vidličkou a přidáme k bramborám. Ochutíme mletou paprikou a pepřem a vmícháme kapary s trochou nálevu.
- Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Nalijeme na brambory a necháme ztuhnout.