Smažené brambory s tuňákem

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 1000 g
Cibule 2 ks
Kapary sterilované 40 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tuňák v oleji 360 g
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tuňáka necháme na sítu okapat a olej zachytíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na 4 lžících tuňákového oleje.
  2. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme na tenké plátky a přidáme k cibuli. Zprudka opékáme 5 minut, potom zmírníme oheň a za stálého obracení opékáme brambory ještě 10 minut dozlatova.
  3. Tuňáka nahrubo rozmačkáme vidličkou a přidáme k bramborám. Ochutíme mletou paprikou a pepřem a vmícháme kapary s trochou nálevu.
  4. Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Nalijeme na brambory a necháme ztuhnout.