Šunkové závitky s kysaným zelím

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice 2 polévková lžíce
Kmín celý 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 100 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Zelí kysané 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli jemně nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme vymačkané zelí a společně podusíme asi 5 minut. Mírně osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.
  2. Plátky šunky potřeme hořčicí, obložíme kysaným zelím a pevně stočíme. Závitky urovnáme do máslem vymazané nízké zapékací mísy, poklademe je plátky sýru a podlijeme pivem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut dozlatova.
  3. Hotový pokrm poprášíme mletou paprikou a podáváme.