Šunkové závitky s kysaným zelím
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Zelí kysané |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli jemně nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme vymačkané zelí a společně podusíme asi 5 minut. Mírně osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.
- Plátky šunky potřeme hořčicí, obložíme kysaným zelím a pevně stočíme. Závitky urovnáme do máslem vymazané nízké zapékací mísy, poklademe je plátky sýru a podlijeme pivem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut dozlatova.
- Hotový pokrm poprášíme mletou paprikou a podáváme.