Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Feferony |
1 ks |
Jíška instantní |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
1000 g |
Vývar zeleninový |
400 ml |
Zázvor celý |
40 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme na tenké plátky, očištěnou feferonku nasekáme. Z pomerančů vymačkáme šťávu, smícháme s nakrájenou pomerančovou kůrou, zázvorem, česnekem, feferonkou, solí, pepřem a cukrem.
- Omyté maso pokrájíme na kostky, zprudka opečeme na oleji. Zalijeme připravenou pomerančovou směsí a zeleninovým vývarem, pečeme pod poklicí v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 60 minut. Poté slijeme vypečenou šťávu a maso pečeme ještě 10 minut.
- Šťávu propasírujeme sítem, zahustíme jíškou, pečeni podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.