Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Feferony 1 ks
Jíška instantní 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 1000 g
Vývar zeleninový 400 ml
Zázvor celý 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme na tenké plátky, očištěnou feferonku nasekáme. Z pomerančů vymačkáme šťávu, smícháme s nakrájenou pomerančovou kůrou, zázvorem, česnekem, feferonkou, solí, pepřem a cukrem.
  2. Omyté maso pokrájíme na kostky, zprudka opečeme na oleji. Zalijeme připravenou pomerančovou směsí a zeleninovým vývarem, pečeme pod poklicí v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 60 minut. Poté slijeme vypečenou šťávu a maso pečeme ještě 10 minut.
  3. Šťávu propasírujeme sítem, zahustíme jíškou, pečeni podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.