Krůtí řízky v mandlovém těstíčku

Ingredience


Fazolové lusky zelené 400 g
Krůtí prsa 800 g
Mandle plátky 8 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Šalotka 2 ks
Saturejka 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Maso poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme v mandlových lupíncích. Lupínky lehce přimáčkneme.
  2. Oloupané šalotky a omytá rajčata nakrájíme na kostičky, fazolky očistíme a omyjeme. Šalotky zpěníme na másle, přidáme fazolky a špetku saturejky. Podlijeme vývarem a dusíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.
  3. Připravené řízky smažíme na másle po každé straně 3 minuty.
  4. K fazolkám přidáme rajčata, jen prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme k řízkům.
  5. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.