Krůtí řízky v mandlovém těstíčku
Ingredience
Fazolové lusky zelené |
400 g |
Krůtí prsa |
800 g |
Mandle plátky |
8 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Šalotka |
2 ks |
Saturejka |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Maso poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme v mandlových lupíncích. Lupínky lehce přimáčkneme.
- Oloupané šalotky a omytá rajčata nakrájíme na kostičky, fazolky očistíme a omyjeme. Šalotky zpěníme na másle, přidáme fazolky a špetku saturejky. Podlijeme vývarem a dusíme asi 8 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.
- Připravené řízky smažíme na másle po každé straně 3 minuty.
- K fazolkám přidáme rajčata, jen prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme k řízkům.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.