Fazolky s koprovou omáčkou

Ingredience


Fazolové lusky zelené 500 g
Hořčice 2 kávová lžička
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Zakysaná smetana 75 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazolky očistíme, omyjeme, pokrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, povaříme je ve vroucí osolené vodě 8 minut, vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
  2. V kastrolu smícháme sladkou a zakysanou smetanu. Přidáme hořčici, zahříváme na mírném ohni - nevaříme. Do omáčky vmícháme omytý, jemně nasekaný kopr, podle chuti osolíme a opepříme. Metlou omáčku rozšleháme do hladka.
  3. Fazolky rozdělíme na talíře a zalijeme koprovou omáčkou.
  4. Můžeme podávat s vařenými bramborami.