Fazolky s koprovou omáčkou
Ingredience
Fazolové lusky zelené |
500 g |
Hořčice |
2 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Zakysaná smetana |
75 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazolky očistíme, omyjeme, pokrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, povaříme je ve vroucí osolené vodě 8 minut, vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
- V kastrolu smícháme sladkou a zakysanou smetanu. Přidáme hořčici, zahříváme na mírném ohni - nevaříme. Do omáčky vmícháme omytý, jemně nasekaný kopr, podle chuti osolíme a opepříme. Metlou omáčku rozšleháme do hladka.
- Fazolky rozdělíme na talíře a zalijeme koprovou omáčkou.
- Můžeme podávat s vařenými bramborami.