Rybí pánev se zeleninou
Ingredience
Celer řapíkatý |
3 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Filé z aljašské tresky |
750 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
4 ks |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řeřicha |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filé omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a pokrájíme na tenké, úzké kousky.
- Celer, mrkev, papriky a cibuli očistíme, nakrájíme na nudličky.
- V pánvi na rozehřátém másle podusíme připravenou zeleninu, přilijeme 150 ml vývaru, pod pokličkou zvolna vaříme asi 5 minut.
- Kousky filé posypeme lístky řeřichy (nebo kerblíku) a přidáme do pánve.
- Podáváme s různě upravenými bramborami.