Krůtí řízky v bramboráku
Ingredience
Brambory |
300 g |
Krůtí prsa |
200 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Brambory oloupeme, nastrouháme, vodu vymačkáme. Do brambor vmícháme sůl a mletou papriku.
- Omyté maso nakrájíme na řízky, lehce je naklepeme, po obou stranách do masa vetřeme sůl, pepř a papriku. Na jednu stranu řízku přitiskneme polovinu nastrouhaných brambor.
- Řízky vložíme vrstvou brambor na rozehřátý olej, zvolna smažíme asi 4 minuty.
- Zbylé brambory rozložíme na horní stranu řízků a přimáčkneme. Řízky obrátíme, smažíme ještě 4 minuty.
- Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je hrášek s mrkví.