Krůtí řízky v bramboráku

Ingredience


Brambory 300 g
Krůtí prsa 200 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nastrouháme, vodu vymačkáme. Do brambor vmícháme sůl a mletou papriku.
  2. Omyté maso nakrájíme na řízky, lehce je naklepeme, po obou stranách do masa vetřeme sůl, pepř a papriku. Na jednu stranu řízku přitiskneme polovinu nastrouhaných brambor.
  3. Řízky vložíme vrstvou brambor na rozehřátý olej, zvolna smažíme asi 4 minuty.
  4. Zbylé brambory rozložíme na horní stranu řízků a přimáčkneme. Řízky obrátíme, smažíme ještě 4 minuty.
  5. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je hrášek s mrkví.