Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1.5 ks
Máslo čerstvé 150 g
Mléko polotučné 7 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Ořechy brazilské 2 hrst
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 250 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku, cukr, mléko, vejce, máslo, kypřící prášek, vanilkový cukr, ořechy, tvaroh a trochu soli zpracujeme do těsta.
  2. Těsto rozdělíme na díly a spleteme ve vánočku, kterou přendáme na plech.
  3. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 150 stupňů.