Treska na slanině
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Nové koření celé |
2 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
3 ks |
Treska mražená |
800 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozmraženou tresku nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme po obou stranách v hladké mouce.
- Na pánvi na troše oleje rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme oloupanou, na kolečka rozkrájenou cibuli, orestujeme ji. Vložíme připravené porce tresky a opečeme je po obou stranách. Přidáme koření, dusíme pod pokličkou doměkka.
- Před dokončením odstraníme pokličku a vodu necháme zcela vydusit. Vyjmeme koření a pokrm podle chuti osolíme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.