Treska na slanině

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Nové koření celé 2 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 3 ks
Treska mražená 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmraženou tresku nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme po obou stranách v hladké mouce.
  2. Na pánvi na troše oleje rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme oloupanou, na kolečka rozkrájenou cibuli, orestujeme ji. Vložíme připravené porce tresky a opečeme je po obou stranách. Přidáme koření, dusíme pod pokličkou doměkka.
  3. Před dokončením odstraníme pokličku a vodu necháme zcela vydusit. Vyjmeme koření a pokrm podle chuti osolíme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.