Řízek z kapouna s ostružinovou omáčkou

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Kohoutí maso 600 g
Likér rybízový 20 ml
Máslo čerstvé 40 g
Ostružiny 400 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 150 ml
Zakysaná smetana 6 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky kapouna omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Ochutíme solí, pepřem a potřeme rozehřátým máslem.
  2. Troubu předehřejem na 200C a pečeme asi 20minut. Poté řízky přemístíme na talíř a udržujeme teplé. Šťávu z masa ponecháme v pánvi.
  3. Ostružiny propláchneme a necháme okapat. Spolu se zakysanou smetanou a vínem je přidáme ke šťávě v pánvi. Směs krátce prohřejeme, přidáme rybízový likér a dochutíme.
  4. Řízky podáváme přelíté ostružinovou omáčkou a ozdobené větvičkami čerstvého koření.