Řízek z kapouna s ostružinovou omáčkou
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Kohoutí maso |
600 g |
Likér rybízový |
20 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Ostružiny |
400 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
150 ml |
Zakysaná smetana |
6 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky kapouna omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Ochutíme solí, pepřem a potřeme rozehřátým máslem.
- Troubu předehřejem na 200C a pečeme asi 20minut. Poté řízky přemístíme na talíř a udržujeme teplé. Šťávu z masa ponecháme v pánvi.
- Ostružiny propláchneme a necháme okapat. Spolu se zakysanou smetanou a vínem je přidáme ke šťávě v pánvi. Směs krátce prohřejeme, přidáme rybízový likér a dochutíme.
- Řízky podáváme přelíté ostružinovou omáčkou a ozdobené větvičkami čerstvého koření.