Polévka z králičího masa
Ingredience
Celer bulvový |
0.25 ks |
Cibule |
1 ks |
Králičí maso |
300 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl mořská |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté králičí maso (nejlépe předek) vaříme v osolené vodě s oloupanou cibulí doměkka. Chvíli před koncem varu přidáme očištěnou, nastrouhanou kořenovou zeleninu.
- Uvařené maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na kousky a vložíme zpět do vývaru.
- Do polévky přidáme nasekanou petrželku, podle chuti dosolíme a podáváme.