Rohlíčky máčené v másle
Ingredience
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Droždí |
40 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka polohrubá |
510 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy dáme 2 lžičky cukru, rozdrobíme droždí, zalijeme horkým mlékem a necháme vykynout.
- Ušleháme do pěny máslo se žloutky. Přisypeme mouku, sůl a kvásek, přilijeme zbytek mléka.
- Uděláme těsto a necháme vykynout.
- Po vykynutí tvarujeme malé rohlíčky.
- Na plechu je necháme vykynout a upečeme.
- Po upečení teplé rohlíčky máčíme v rozpuštěném másle a poté obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.