Švýcarský salát s uzeninou
Ingredience
Hořčice |
0.5 kávová lžička |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar z hovězích kostí |
4 polévková lžíce |
Cibule |
2 ks |
Okurky |
150 g |
Pažitka |
1 ks |
Salám měkký |
400 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salám nakrájíme na proužky, okurky v pikantním nálevu necháme okapat a spolu se sýrem bez kůrky nakrájíme rovněž na proužky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Spojíme se všemi ostatními surovinami.
- Ocet, olej, dvě lžíce z okurkového nálevu, telecí vývar, hořčici, sůl a pepř důkladně prošleháme.
- Směsí přelijeme salát a důkladně promícháme. Přiklopíme a necháme minimálně hodinu v chladu. Před podáváním dochutíme solí a pepřem a dvěma lžícemi nálevu z okurek.
- Ozdobíme nasekanou pažitkou.