Švýcarský salát s uzeninou

Ingredience


Hořčice 0.5 kávová lžička
Ocet vinný 4 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar z hovězích kostí 4 polévková lžíce
Cibule 2 ks
Okurky 150 g
Pažitka 1 ks
Salám měkký 400 g
Sýr Ementál (Primátor) 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salám nakrájíme na proužky, okurky v pikantním nálevu necháme okapat a spolu se sýrem bez kůrky nakrájíme rovněž na proužky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Spojíme se všemi ostatními surovinami.
  2. Ocet, olej, dvě lžíce z okurkového nálevu, telecí vývar, hořčici, sůl a pepř důkladně prošleháme.
  3. Směsí přelijeme salát a důkladně promícháme. Přiklopíme a necháme minimálně hodinu v chladu. Před podáváním dochutíme solí a pepřem a dvěma lžícemi nálevu z okurek.
  4. Ozdobíme nasekanou pažitkou.